Wachttijden

In ieder ziekenhuis zijn er wachttijden, wij streven ernaar deze op onze locaties zo kort mogelijk te houden. Bij spoedafspraken kunt u uiteraard binnen 24 uur terecht.

Locatie    1e afspraak     Staaroperatie
Amersfoort           35                 8
Amsterdam           49                 7
Doetinchem           41                27
Emmeloord           50                14
Haarlem           30                 2
Hilversum           45                21
Hoogeveen           91                70
Lelystad           50                14
Zaandam           57                14

Wachttijd in kalenderdagen | week 16 | 16 april  - 23 april 

Wachttijden 1e afspraak en staaroperatie
In bovenstaande tabel kunt u in de eerste kolom onze actuele gemiddelde wachttijd per locatie vinden voor de eerste afspraak. De tweede kolom vermeldt de wachttijd voor uw staaroperatie nadat staar is geconstateerd.

De wachttijden die wij voor de staaroperatie vermelden kan langer zijn dan vermeld omdat die mede afhankelijk is van mogelijk contactlensgebruik, de medische gesteldheid van uw ogen en het type implantlens waarvoor u kiest. De wachttijden worden wekelijks bijgewerkt. 

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact met ons opnemen via ons reguliere nummer: 088 - 877 77 77 of via onze afdeling wachtlijstbemiddeling: 023 - 890 02 47.
Ook kan u uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u hierin ondersteunen, zodat u mogelijk sneller geholpen kunt worden. De maximaal aanvaardbare wachttijd die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk is overeengekomen (de Treeknorm) bedraagt voor de toegang tot de polikliniek en diagnostiek 4 weken. Voor behandeling is de maximaal aanvaardbare wachttijd 7 weken.

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) verplicht zorginstellingen om de wachttijd van de behandeling staar over de afgelopen drie maanden te communiceren. Wanneer u op onderstaande link klikt worden de wachttijden van de afgelopen drie maanden getoond.

naar boven