Oogziekenhuis Zonnestraal Amsterdam

Oogziekenhuis Zonnestraal | Amsterdam UMC is gehuisvest aan de Hettenheuvelweg 45 in Amsterdam-Zuidoost en goed te bereiken met de auto vanaf de A2 en A9 en met het openbaar vervoer vanaf Station Amsterdam Bijlmer Arena. Parkeren is gratis en mogelijk aan de voorzijde van het gebouw.

Routekaart amsterdam

Vanaf de A2:
Neem de Afslag Knooppunt Holendrecht naar de Muntbergweg/s111 in Zuidoost, Amsterdam-Zuidoost. Volg de Muntbergweg/s111, Laarderhoogtweg en Hondsrugweg, sla daarna linksaf naar de Hettenheuvelweg. Oogziekenhuis Zonnestraal bevindt zich aan uw linkerkant.

Vanaf de A9:
Volg de richting Utrecht/Haarlem/Luchthaven Schiphol. Neem afslag 1-Weesp naar N236/s113 richting Weesp en houdt 3 km links aan. Houd rechts aan bij de splitsing, rij door op de Afslag 3 en volg de borden s111. Volg de rechterrijstrook om rechtsaf te slaan naar de Muntbergweg/de s111. Volg de Laarderhoogtweg en Hondsrugweg, sla daarna linksaf naar de Hettenheuvelweg. Oogziekenhuis Zonnestraal bevindt zich aan uw linkerkant.

Trein
Komt u met de trein, stap dan uit bij station Amsterdam Bijlmer Arena, vanaf hier is het ongeveer 10 minuten lopen naar Oogziekenhuis Zonnestraal.

• Loop zuidwestelijke richting op de Hoogoorddreef richting Haaksbergweg (450 m).
  • Sla linksaf naar de Hondsrugweg.
  • Sla rechtsaf naar de Hettenheuvelweg, ‘Oogziekenhuis Zonnestraal AMC’ bevindt zich aan uw rechterhand.

Metro
Komt u met de metro, reis dan via metro 50 en metro 54 en stap uit bij halte Bullewijk, vanaf hier is het ongeveer 5 minuten lopen naar Oogziekenhuis Zonnestraal.

• U verlaat het perron via uitgang Horstenberg, met de ABN AMRO-gebouwen aan uw linker- en rechterhand.
  • Bij het verlaten van het metrostation gaat u linksaf en loopt u over het bruggetje.
  • De hele straat loopt u rechtdoor tot u een grote kruising ziet, u bevindt zich dan op de Hondsrugweg (dit is hoofdweg tussen de Ikea en Bijlmer Arena).
  • Aan de overkant van de kruising ziet u een laag wit gebouw met de naam ‘Oogziekenhuis Zonnestraal AMC’.

Bus
De volgende bussen stoppen bij halte ‘Gebouw Atlas’, gelegen voor onze vestiging ‘Oogziekenhuis Zonnestraal AMC’ op de Hondsrugweg: 328 richting Almere | 120 richting Utrecht CS | 126 richting Mijdrecht Randweg | 379 richting Hoorn | 378 richting Edam | 375-376-377 richting Purmerend.

Samenwerking met Amsterdam UMC

Vanaf oktober 2012 worden - door de huisarts verwezen - patiënten van het Amsterdam UMC voor oogheelkundige zorg doorverwezen naar Oogziekenhuis Zonnestraal. Patiënten met een topklinische of een topreferente zorgvraag blijven onder behandeling in het Amsterdam UMC . Bij Oogziekenhuis Zonnestraal staat de expertise van beide instellingen garant en wordt er gestreefd naar kwalitatief hoogstaande oogheelkundige zorg met korte toegangstijden.

Operaties door arts-assistenten-in-opleiding-tot-oogarts
Oogziekenhuis Zonnestraal | Amsterdam UMC is een opleidingsziekenhuis waar artsen worden opgeleid tot oogarts. Onderdeel van hun opleiding is het opdoen van chirurgische vaardigheden. Dit gebeurt volgens een strikt schema, waarbij de oogarts-in-opleiding onder zorgvuldige supervisie van ervaren oogartsen stap voor stap het opereren wordt bijgebracht.

Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat de operatie-resultaten van oogartsen-in- opleiding niet anders zijn dan die van ervaren oogartsen, mits de regels van hun opleiding goed worden nageleefd. Uiteraard gebeurt dat bij OZA. Voor u is het belangrijk te weten, dat (een deel van) de operatie kan worden uitgevoerd door een oogarts-in-opleiding, waarbij de verantwoordelijkheid ligt bij de oogarts-in-opleiding én de superviserende oogarts.

Oogziekenhuis Zonnestraal | Amsterdam UMC is niet alleen toegankelijk voor patiënten vanuit het Amsterdam UMC , maar voor alle patiënten uit de regio.

Samenwerking tussen Oogziekenhuis Zonnestraal en het Amsterdam UMC biedt de mogelijkheid om het beste uit twee werelden bij elkaar te brengen.
De afdeling oogheelkunde van het Amsterdam UMC heeft al jaren te kampen met een lange wachtlijst in de tweedelijnszorg. Ook bestaat er een lange wachtlijst voor bepaalde operaties zoals scheelziens- en traanwegoperaties. In de samenwerking met Oogziekenhuis Zonnestraal zag ik een oplossing voor deze problemen.