Oogziekenhuis Zonnestraal uitstekend beoordeeld in Elseviers beste klinieken test 2017!

24 februari 2017

“Waar kan de patiënt het beste terecht voor een staaroperatie, het laseren van ogen…” vraagt Elsevier zich af in haar editie van 25 februari 2017. Elsevier heeft de prestaties van particuliere klinieken aan de hand van de nieuwste cijfers worden vergeleken. De klinieken zijn per behandeling vergeleken, want “natuurlijk verschilt een nieuwe heup van een gevulde rimpel”.

Oogziekenhuis Zonnestraal wordt expliciet genoemd in het artikel over het onderzoek. Elsevier stelt dat Oogziekenhuis Zonnestraal zich "onderscheidt met het hoogste eindoordeel plus bovengemiddelde prestaties op alle onderdelen".

Waarop zijn we beoordeeld?
Oogziekenhuis Zonnestraal is, net als de andere zorginstellingen, beoordeeld op alle 66 gebruikte indicatoren betreffen de veiligheid van de patiënt, die onder te verdelen zijn in drie categorieën:

• De kwaliteit van de organisatie
  • Het uitvoeren van de behandeling volgens protocollen en afspraken
  • Voorwaarden voor een optimaal resultaat bij de patiënt

Bevestiging van uitmuntende patiëntenzorg
De bevindingen van de IGZ en Elsevier zijn in lijn met Joint Commision International, de onafhankelijke organisatie die wereldwijd zorginstellingen toetst op de kwaliteit van zorg en patiëntveiligheid. Oogziekenhuis Zonnestraal heeft op 21 januari jl. als eerste oogziekenhuis in Nederland het internationale keurmerk Joint Commission International (JCI) voor kwaliteit en patiëntveiligheid behaald. Het ziekenhuis heeft in één keer het Gold Seal of Approval van JCI toegekend gekregen en schaart zich hiermee in de rij van de meest toonaangevende zorgorganisaties in de wereld.

Het gehele artikel en informatie over het onderzoek is te lezen in Elsevier.

Oogziekenhuis zonnestraal uitstekend beoordeeld in elseviers beste klinieken test