Oogarts Stefan Coppens spreekt 14 april op Nationale Hoornvliesdag

09 april 2018

Op zaterdag 14 april vindt de jaarlijkse Nationale Hoornvliesdag plaats in de Eenhoorn te Amersfoort.

Deze dag wordt georganiseerd door de Hoornvlies Patiënten Vereniging (HPV) en bestaat uit presentaties en workshops van deskundigen voor iedereen met een hoornvliesaandoening. Er is voldoende gelegenheid om kennis te maken met mensen die eenzelfde aandoening hebben, met oogartsen en met aanbieders van hulpmiddelen.

Stefan Coppens, oogarts bij Oogziekenhuis Zonnestraal in Haarlem, houdt op deze dag een workshop over oogdrukproblemen en hoornvliestransplantaties. Hij houdt zich bij Oogziekenhuis Zonnestraal onder andere bezig met aandoeningen aan het hoornvlies, zoals bijvoorbeeld Fuchs’ endotheel dystrofie, een aandoening die het zicht minder scherp maakt. Lees hier een uitgebreid interview met oogarts Coppens.

Download: Programmaboekje Nationale Hoornvliesdag 2018

Heeft u interesse om de Nationale Hoornvliesdag bij te wonen? We verwijzen u graag voor meer informatie over de dag en het aanmelden door naar de website van de Hoornvlies Patiënten Vereniging: https://oogvooru.nl/.