Buitenspelen kan bril voorkomen

05 juni 2018

“Bij Oogziekenhuis Zonnestraal zien wij steeds meer kinderen met bijziendheid”, vertelt oogarts De Séra. Kinderen komen van jongs af aan in aanraking met tablets en smartphones, waardoor zij hun ogen vaker op korte afstand scherp stellen. Hierdoor wordt de ontwikkeling van myopie (bijziendheid) versterkt en is het voor iemand lastig om in de verte scherp te zien.

Behandeling met oogdruppels

Sinds oktober 2017 zijn de orthoptisten van Oogziekenhuis Zonnestraal gestart met een specifieke behandeling van myopie door middel van oogdruppels. De druppels voorkomen dat de bijziendheid groter wordt.

Leefstijladvies

Oogziekenhuis Zonnestraal gelooft in de kracht van preventie. Daarom geven de orthoptisten alle kinderen een leefstijladvies: neem na 30 minuten lezen of tabletgebruik een korte pauze en houd devices op 30 cm afstand.

Het goede nieuws is, wanneer kinderen veel buitenspelen de kans vermindert op myopie. Bij buitenactiviteiten worden de ogen uitgedaagd om op diverse afstanden scherp te stellen: zowel verder weg als dichtbij. Er is hierbij veel variatie en activiteit voor de ogen, wat beter is dan intensief kijken op één afstand, zoals naar een tablet of boek. “Wij adviseren om minimaal 15 uren per week als het licht is buitenactiviteiten te ondernemen. Deze levensstijl kan van invloed zijn op de snelheid van de toename van myopie.”

Dsc 3600orthoptistendchem

Hoe herken ik bijziendheid bij mijn kind?

  • De ogen tot spleetjes knijpen
  • Dichtbij de TV willen zitten
  • Het schoolbord niet kunnen lezen

Herkenbaar?
Oogziekenhuis Zonnestraal heeft op al haar locaties enthousiast teams van gespecialiseerde orthoptisten. Bel ons voor een afspraak op 088 877 77 77.

naar boven