Berichtgeving MC Groep

25 oktober 2018

Op donderdag 25 oktober 2018 is het faillisement uitgesproken van de IJsselmeerziekenhuis.

De dag ervoor heeft de raad van bestuur van het MC Slotervaart en de MC Groep/IJsselmeerziekenhuis, uitstel van betaling aangevraagd en dit is door de rechter ook verleend.

Volgens de MC groep/IJsselmeer Ziekenhuizen hebben de zorgverzekeraars afgelopen vrijdag definitief kenbaar gemaakt beide ziekenhuizen niet meer te willen financieren. Eerder hadden de banken al gemeld geen extra krediet meer te willen leveren. Plannen voor ingrijpende reorganisaties van beide ziekenhuizen werden niet door de verzekeraars gesteund. Ook een plan om het Slotervaart gecontroleerd af te bouwen en de IJsselmeerziekenhuizen op een kleinere schaal verder te laten gaan werd niet gesteund.

Patiënten
Heeft de situatie van de MC Groep/IJsselmeerziekenhuis gevolgen voor de patiënten van Oogziekenhuis Zonnestraal?
Nee, dit heeft geen gevolgen voor de patiënten van Oogziekenhuis Zonnestraal in Lelystad en Emmeloord. Oogziekenhuis Zonnestraal levert hoogwaardige oogheelkundige zorg aan de patiënten en blijft dit doen. De situatie van de MC Groep/IJsselmeerziekenhuis heeft hier geen effect op.

Gaat mijn afspraak door op dezelfde locatie?
U bent gewoon welkom in onze vestigingen in Lelystad en Emmeloord voor uw afspraak bij onze specialisten en medewerkers. Het feit dat onze twee vestigingen zich bevinden in het pand waar ook de MC groep/IJsselmeerziekenhuis is gevestigd verandert hier niets aan.

Wordt mijn zorg ook nog steeds vergoed door mijn zorgverzekeraar?
Uw zorg wordt nog steeds vergoed door uw zorgverzekeraar en uw zorgverzekeraar blijft dit ook doen. Het feit dat de zorgverzekeraars het vertrouwen hebben opgezegd in de MC groep/IJsselmeerziekenhuis heeft geen enkel effect op de afspraken die Oogziekenhuis Zonnestraal heeft met uw zorgverzekeraar.

Verwijzers
Worden mijn patiënten volgens afspraak behandeld door Oogziekenhuis Zonnestraal?
De door u doorverwezen patiënten worden behandeld volgens afspraak. De situatie van de MC Groep/IJsselmeerziekenhuis heeft geen invloed op de levering van de oogheelkundige zorg aan uw patiënten.

Kan ik mijn patiënten blijven doorverwijzen voor oogheelkundige zorg?
U kunt uw patiënten blijven doorverwijzen naar de locaties van Oogziekenhuis Zonnestraal in Lelystad en Emmeloord en onze specialisten en medewerkers blijven zoals gebruikelijk uw patiënten voorzien van de beste oogheelkundige zorg.

Wordt de zorg van mijn patiënten nog steeds vergoed door de zorgverzekeraar?
De zorg wordt nog steeds vergoed door de zorgverzekeraar en de zorgverzekeraar blijft dit ook doen. Het feit dat de zorgverzekeraars het vertrouwen hebben opgezegd in de MC Groep/IJsselmeerziekenhuis heeft geen enkel effect op de afspraken die Oogziekenhuis Zonnestraal heeft met de zorgverzekeraar van uw patiënt.

Wat betekent dit voor eventuele spoedeisende hulp?
Oogziekenhuis Zonnestraal levert planbare zorg aan de patiënten. Bij eventuele acute spoedeisende hulp buiten openingstijden levert de MC Groep/IJsselmeer Ziekenhuizen deze acute zorg en zal dit voor nu blijven doen. Zorgverzekeraars hebben een wettelijke zorgplicht en garanderen dan ook deze zorgverlening.

naar boven