Altijd uw legitimatiebewijs mee naar Oogziekenhuis Zonnestraal

01 juli 2016

Wanneer u een afspraak heeft bij Oogziekenhuis Zonnestraal vragen wij u om uw legitimatiebewijs. Zorgaanbieders in Nederland zijn sinds dit jaar wettelijk verplicht om de identiteit van haar patiënten te controleren. U dient zich te legitimeren met een geldig paspoort, identiteitskaart, vreemdelingendocument of rijbewijs.

Wanneer moet u zich legitimeren:

• Bij uw eerste bezoek aan Oogziekenhuis Zonnestraal;
  • Wanneer uw legitimatiebewijs dat bij ons bekend is, is verlopen;
  • Wanneer er geen legitimatiedocument bij ons bekend is.

Geen geldige legitimatie?

Indien er geen geldig legitimatiebewijs bij ons bekend is, kan uw afspraak wettelijk gezien geen doorgang vinden en zijn we genoodzaakt een nieuwe afspraak met u te plannen.

Eigen legitimatiebewijs voor kinderen
De identificatieplicht in de zorg geldt voor iedereen, ook kinderen jonger dan 14 jaar dienen zich met een eigen en geldig legitimatiebewijs te kunnen legitimeren.

Neem dus uw geldige legitimatie en uw verzekeringsbewijs bij elke afspraak mee, zodat wij u goed van dienst kunnen zijn. Lees hier meer over hoe u zich goed kunt voorbereiden op uw bezoek.

Hartelijk dank voor uw medewerking!