Organisatie informatie

Oogziekenhuis Zonnestraal

Oogziekenhuis Zonnestraal is een zelfstandig oogziekenhuis met 9 locaties in Nederland. Wij richten ons specifiek op innovatie en kwaliteit, zowel op medisch vlak als in het contact met onze patiënten. De visie van Oogziekenhuis Zonnestraal is "Mensen zien. Mensen laten zien." Het invullen van de visie is een continu proces en is verwoord in de missie van Oogziekenhuis Zonnestraal: "Het bieden van hoogwaardige, toegankelijke en sociaaleconomisch verantwoorde oogheelkundige zorg waarbij het belang van de patiënt altijd centraal staat."

Vanaf de oprichting in 2004 biedt Oogziekenhuis Zonnestraal behandeling voor vrijwel alle oogheelkundige aandoeningen zoals staar, hoge oogdruk, ouderdomsslijtage van het netvlies en netvliesafwijkingen bij suikerziekte.

Maar ook hoog-specialistische behandelingen op het gebied van kinderoogheelkunde. Hiervoor bestaat ook een nauwe samenwerking met o.a. het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam (AMC).

Wij gebruiken daarvoor de meest geavanceerde technologie en apparatuur naast een vooruitstrevend kwaliteitssysteem. Dit resulteert in minder belastende en tijdrovende onderzoeken en een beter eindresultaat.

Oogziekenhuis Zonnestraal biedt zorg die door verzekeraars wordt vergoed, maar er wordt ook niet-verzekerde zorg aangeboden zoals lensimplantaties, ooglidcorrecties en ooglaseren, uitgevoerd vanuit onze specifieke vakkennis van de anatomie rond het oog. Daarbij adviseren wij vanuit onze medische achtergrond en staan voor maximale kwaliteit en service.

De organisatie van Oogziekenhuis Zonnestraal bestaat uit de stichting Zorggroep Zonnestraal met verschillende (zorg) BV's. In de BV's vinden de feitelijke (zorg- en holdings) activiteiten plaats. De organisatie Oogziekenhuis Zonnestraal bestaat in 2016 uit meer dan 450 medewerkers verdeeld over negen locaties in Nederland. Deze locaties worden ondersteund door een overkoepelende centrale holding, met daarin de centrale directievoering, financiële, DBC- en salarisadministratie, personeelszaken, IT, marketing en relatiemanagement, OK-coördinatie en kwaliteitsbeheer.

Oogziekenhuis Zonnestraal onderdeel van Bergman Clinics

Op 3 januari 2019 zijn NL Healthcare Clinics (waaronder Oogziekenhuis Zonnestraal) en Bergman Clinics een fusie aangegaan en zullen hun zorg na een overgangsfase aanbieden onder de naam Bergman Clinics.

Na deze fusie is het nieuwe Bergman Clinics marktleider in de zorgverzekering opgenomen behandelingen op het gebied van heup-, knie-, schouder-, voet/enkel-, rug- en oogaandoeningen en plastische chirurgie. Daarnaast voert Bergman Clinics specialistische behandelingen uit op het gebied van huid, maag & darm- en bekkenbodemaandoeningen (bij vrouwen).

De nieuwe groep focusklinieken omvat 52 locaties in heel Nederland. De gezamenlijke omzet bedraagt ongeveer 230 miljoen euro. De nieuwe organisatie heeft met deze fusie circa 1.500 medewerkers. De groep verwacht in de komende jaren nieuwe werkgelegenheid te kunnen creëren door het uitbreiden van bestaande klinieken en het openen van nieuwe klinieken. Ook heeft het bedrijf de ambitie om als innovatiemotor in het Nederlandse zorglandschap te fungeren.

Correspondentieadres

Algemeen correspondentieadres:
Postbus 206
3800 AE Amersfoort
Tel:  088 877 77 77
Fax: 088 877 77 00

Correspondentieadres Directie:
Ruimtevaart 50-56
3824 MX Amersfoort

Bezoekadres holding:
Ruimtevaart 50-56
3824 MX Amersfoort
Tel:  088 877 77 77
Fax: 088 877 77 00

Telefonische bereikbaarheid vanuit het buitenland

Indien u in het buitenland verblijft en telefonisch contact wilt opnemen met Oogziekenhuis Zonnestraal, gebruik dan het volgende telefoonnummer: 0031 (0)3 56 25 01 30.

In case you are currently outside The Netherlands and you want to reach Zonnestraal Eye Hospital, please use: 0031 (0)3 56 25 01 30.

naar boven