Organisatie informatie

Oogziekenhuis Zonnestraal

Oogziekenhuis Zonnestraal is een zelfstandig oogziekenhuis met 9 locaties in Nederland. Wij richten ons specifiek op innovatie en kwaliteit, zowel op medisch vlak als in het contact met onze patiënten. De visie van Oogziekenhuis Zonnestraal is "Mensen zien. Mensen laten zien." Het invullen van de visie is een continu proces en is verwoord in de missie van Oogziekenhuis Zonnestraal: "Het bieden van hoogwaardige, toegankelijke en sociaaleconomisch verantwoorde oogheelkundige zorg waarbij het belang van de patiënt altijd centraal staat."

Vanaf de oprichting in 2004 biedt Oogziekenhuis Zonnestraal behandeling voor vrijwel alle oogheelkundige aandoeningen zoals staar, hoge oogdruk, ouderdomsslijtage van het netvlies en netvliesafwijkingen bij suikerziekte.

Maar ook hoog-specialistische behandelingen op het gebied van kinderoogheelkunde. Hiervoor bestaat ook een nauwe samenwerking met o.a. het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam (AMC).

Wij gebruiken daarvoor de meest geavanceerde technologie en apparatuur naast een vooruitstrevend kwaliteitssysteem. Dit resulteert in minder belastende en tijdrovende onderzoeken en een beter eindresultaat.

Oogziekenhuis Zonnestraal biedt zorg die door verzekeraars wordt vergoed, maar er wordt ook niet-verzekerde zorg aangeboden zoals lensimplantaties, ooglidcorrecties en ooglaseren, uitgevoerd vanuit onze specifieke vakkennis van de anatomie rond het oog. Daarbij adviseren wij vanuit onze medische achtergrond en staan voor maximale kwaliteit en service.

De organisatie van Oogziekenhuis Zonnestraal bestaat uit de stichting Zorggroep Zonnestraal met verschillende (zorg) BV's. In de BV's vinden de feitelijke (zorg- en holdings) activiteiten plaats. De organisatie Oogziekenhuis Zonnestraal bestaat in 2016 uit meer dan 450 medewerkers verdeeld over negen locaties in Nederland. Deze locaties worden ondersteund door een overkoepelende centrale holding, met daarin de centrale directievoering, financiële, DBC- en salarisadministratie, personeelszaken, IT, marketing en relatiemanagement, OK-coördinatie en kwaliteitsbeheer.

Oogziekenhuis Zonnestraal onderdeel van NL Healthcare Clinics

NL Healthcare Clinics is onderdeel van NL Healthcare, een participatie van NPM Capital, een investeerder met een lange termijnvisie op eerste en tweedelijns gezondheidszorg.

Binnen de tweedelijns gezondheidszorg streeft NL Healthcare Clinics naar een leidende rol voor een aantal medische specialismen waar veel patiënten mee te maken krijgen. Hier is de meerwaarde van het realiseren van excellente en efficiënte zorg voor de patiënt het grootst. NL Healthcare Clinics doet dit door een gefocuste aanpak per specialisme en is inmiddels een van de grootste zorgaanbieders op het gebied van Ogen (Oogziekenhuis Zonnestraal), Bewegen (Medinova, Orthopedium, en NedSpine), en Huid (Dermicis).

Pers & Communicatie

Oogziekenhuis Zonnestraal streeft naar transparante communicatie met haar omgeving. We geven interviews en houden u graag op de hoogte van de actualiteiten van onze organisatie.

Contact
Wilt u vanuit uw redactie contact met Oogziekenhuis Zonnestraal, dan kunt u op werkdagen tussen 08.00 – 16.30 uur contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie. U kunt ons bereiken via:

E. marketing@oogziekenhuiszonnestraal.nl
T. 035 - 6251860

Bereikbaarheid buiten kantoortijden
’s Avonds en in het weekend zijn wij bereikbaar via de e-mail. Uw verzoek zullen wij vervolgens tijdens kantooruren oppakken. Mocht u ons dringend nodig hebben buiten kantoortijden, neemt u dan contact op met 088 877 77 77.

Correspondentieadres

Algemeen correspondentieadres:
Postbus 206
3800 AE Amersfoort
Tel:  088 877 77 77
Fax: 088 877 77 00

Correspondentieadres Directie:
Ruimtevaart 50-56
3824 MX Amersfoort

Bezoekadres holding:
Ruimtevaart 50-56
3824 MX Amersfoort
Tel:  088 877 77 77
Fax: 088 877 77 00

Telefonische bereikbaarheid vanuit het buitenland

Indien u in het buitenland verblijft en telefonisch contact wilt opnemen met Oogziekenhuis Zonnestraal, gebruik dan het volgende telefoonnummer: 0031 (0)3 56 25 01 30.

In case you are currently outside The Netherlands and you want to reach Zonnestraal Eye Hospital, please use: 0031 (0)3 56 25 01 30.

Oogziekenhuis Zonnestraal onderdeel van NL Healthcare Clinics

“NL Healthcare Clinics is een landelijke aanbieder van hoogwaardige planbare medisch specialistische zorg op het gebied van Bewegen (Medinova, Orthopedium, Nedspine), Ogen (Oogziekenhuis Zonnestraal) en Huid (Dermicis). We zijn met onze focusklinieken onderscheidend in de gezondheidszorg door hoge medisch technisch kwaliteit, uitstekende service en beleving en een bedrijfsmatige aanpak. Daarmee leveren we een bijdrage aan de gezondheid van onze patiënten en aan hoogwaardige betaalbare zorg in Nederland.
Logo nl hc clinics briefpapier
naar boven